Autós Blog

Benzinvér

Benzinvér

Top 5 első autó friss jogsisoknak

2023. január 24. - Fast Márk

A sikeres rutin vizsga után 2 héttel kijössz az okmányirodából, kezedben a jogsiddal, amin még meg se száradt a tinta, de már azon töprengsz, hogy milyen autót lenne érdemes vásárolnod, amit olcsó fent tartani és legalább a szűk család előtt felmered vállalni. Nyugalom, segítek.

Suzuki Swift

Ha nem zavar, hogy minden parkolóban áll legalább 5 ugyanolyan autó, mint a Tiéd és a legfőbb célod az autózással az  A pontból B pontba való eljutás, akkor ez lesz a neked való autó. Keveset eszik és az egyik legmegbízhatóbb típus a piacon. Kell ennél több? Ha nem, akkor irány a hahu, ha igen, akkor még görgess kicsit tovább.

received_631970650902363.jpeg

Honda Civic

Ha nagyobb élményre vágysz, mint egy Swift, de ugyanakkor a megbízhatóság is fontos, akkor a Honda Civic 6. generációja jó választás lehet. 2 főbb problémája lehet, a rozsda és az olajfogyasztás, de megállni nem fog alattad és azért akadnak értelmes példányok bőven a kínálatban. Én nem feltétlen az esztétikai állapotot nézném ennél az autónál, hanem inkább a motor és rozsda állapotát. 1-2 kisebb horpadás nem akkora baj, mint az olajfogyasztás. Legalábbis szerintem.

received_252567175993813_1.jpeg

Bmw E46

Az E46-os 3-mas bökő is  jó választás lehet a német autók szerelmeseinek, akár egy kisebb motorral is, arra viszont számítani kell, hogy az alkatrész árak lényegesen combosabbak, mint egy Suzukinál és vélhetően sűrűbben is kell ilyen jellegű dolgokra költeni. A régi német prémiumok sosem arról voltak híresek, hogy pénztárca barátok, ezért érdemes 2x is átgondolni, mielőtt fejest ugrasz egy ilyenbe.

bmw-e46-m3-stock-wallpaper-4-640x400.jpg

Peugeot 206

Egy nagyon jó választás lehet ez a kis francia hatchback. Szintén nagy motorválasztékkal és egész jó formavilággal. Ennél a típusnál a hűtővíz hőmérséklete lehet kissé kényes téma, erre érdemes oda figyelni, mert a meredekebb utakon hamar felmelegszik a víz és pikk pakk megvan a baj, de ezt leszámítva ez is egy megbízható és jó autónak mondható.

received_948187729169079_1.jpeg

Seat Ibiza

Ha egy egyszerűbb német autóra vágysz, akkor a Seat Ibiza egy tökéletes választék lehet. Elérhető áron nyújt nagy motorválasztékot és jó vezetési élményt. Az alkatrészek sem drágák hozzá és jól is néz ki. Ha érdekel ez a típus, ide kattintva többet is olvashatsz róla.

2022-12-27_10_02_58.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://fastmark.blog.hu/api/trackback/id/tr7218024100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Motorogre 2023.01.26. 09:47:43

A poszt témája lehet aktuális, de a tartalom erősen szubjektív, majdhogynem "dilettáns". A behízelgő szalonduma illik ehhez - de aki tényleg élete első autójára kívánja költeni összegyűjtött obolusait, az konzultáljon egy autótulajdonos rokonnal vagy baráttal, nézze meg az egyes márkák felhasználói által írt véleményeket stb. És döntse el: Ő maga fogja szervízelni (hely, tudás, szerszám?) vagy szerelőhöz hordja - az Első Álom autóhoz legyen megfelelő szerelő is. Sok sikert !

metal · http://electric.blog.hu 2023.01.26. 12:46:29

Akinek volt már 206-sa, az biztosan nem ezt mondja róla:) Éveken keresztül hallgattuk, hogy ez egy megölhetetlen szívódízel, meg kell tartani. Végülis a motornak tényleg nem volt sose baja, de körülötte minden másnak igen!
süti beállítások módosítása